Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar

Vásáry Tamás zongoraművész, karmester irányításával

Világzenekar, 2021
Világzenekar, 2021

A megszokott mesterkurzusok mellett szervezzük meg a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar zenekari táborát Vásáry Tamás zongoraművész, karmester irányításával, amelyet követően az együttes nyilvános hangversenyeket ad. A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar első hangversenye az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának zárókoncertje, melyről a Debreceni Egyetem videofelvételt és fotósorozatot készít, továbbá az eseményt online közvetíti.

A próbaidőszak 2021. augusztus 5-én indul Debrecenben, ahol a koncertek műsorát szólampróbákon, valamint Vásáry Tamás vezényletével zenekari összpróbákon tanulja meg az együttes. Betanító karmester Bolyky Zoltán és Daru Andrea. A zenekari tagok névsora 2021. július 5-ig felkerül honlapunkra és Facebook oldalunkra.

Zenekari műsor

Hangszerek

A következő hangszerekre várjuk a jelentkezéseket:
hegedű, mélyhegedű, gordonka, gordon, fuvola/piccolo, oboa, klarinét, szaxofon, fagott, kürt, trombita, harsona, basszusharsona, tuba, timpani, ütőhangszerek, zongora, cimbalom.
A jelentkezéshez felvétel küldése nem kötelező, de előnyt jelenthet.

A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar hangversenyei

JELENTKEZZ MOST
MESTERKURZUSOKRA ÉS A VILÁGZENEKARBA!

Korhatár: 16 éves kortól. Jelentkezhetnek fiatal zeneművészek, zeneművészeti egyetemek, karok és intézetek hallgatói, szakközépiskolák növendékei.
Passzív hallgatókat és érdeklődőket ebben az évben nem tudunk fogadni!

JELENTKEZÉSI LAP