Mesterkurzusok

Mesterkurzusok világhírű mestertanárokkal

Mesterkurzusok, 2022

Az egyéni mesterkurzusok mellett kamarazenei és zenekari munka biztosítja a szakmai fejlődést. Az Akadémia helyszíne Debrecen kiemelt turisztikai területén, a Nagyerdő szomszédságában, az Egyetemváros területén található. A tábor végén oklevelet adunk a kurzusok teljesítéséről és a szerzett kreditekről.

A Nyári Akadémia a hangszeres mesterkurzusok mellett ének mesterkurzust is hirdet a 20-21. századi vokális zene előadásmódjáról, melynek záró eseményeként kortárs zenei énekversenyt rendezünk Petrovics Emil emlékére.

Résztvevők száma

A kurzusok létszáma minimum 5, maximum 10 fő.
10 fő feletti jelentkezést kizárólag a kurzust tartó tanár engedélyével áll módunkban elfogadni.

JELENTKEZZ MOST
MESTERKURZUSOKRA ÉS A VILÁGZENEKARBA!

Korhatár: 16 éves kortól.
Jelentkezhetnek fiatal zeneművészek, zeneművészeti egyetemek, karok és intézetek hallgatói, szakközépiskolák növendékei.
Jelentkezési határidő: 2022. május 31.
Értesítés a jelentkezés elfogadásáról: 2022. június 15.

JELENTKEZÉSI LAP

Zalai Antal

HEGEDŰ | 2022. július 15-22.

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

Generációjának egyik legtehetségesebb hegedű-szólistája. Különleges tehetségére hamar felfigyeltek, ezért zenei tanulmányait már ötéves korában elkezdte.

1987-től zeneiskolában, majd a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Dénes László növendéke volt. 1989-ben és 1992-ben első díjat nyert a szombathelyi Koncz János Országos Hegedűversenyen. 1995-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait előbb előkészítő tagozaton, majd az érettségi után az egyetemi tagozaton Komlós Péter, a Bartók Vonósnégyes primáriusának növendékeként.

Részt vett Fenyves Loránd, Varga Tibor és Pauk György mesterkurzusain; tehetségéről Yehudi Menuhin és Isaac Stern is elismerően nyilatkozott. 1993 óta rendszeresen koncertezik hazájában és külföldön; fellépett a moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium nagytermében, a washingtoni Kennedy Központban, a párizsi Unesco Teremben és a genfi Victoria Hallban. 1996-ban Budapesten Yehudi Menuhin, majd a londoni Kensington Palotában Károly herceg jelenlétében muzsikált.

2001/2002-ben a New York-i Manhattan School of Music ösztöndíjasa volt a világhírű hegedűművész, Pinchas Zukerman tanítványaként. 2003-ban a New York-i Central Parkban Dvorak Hegedűversenyét játszotta nagy sikerrel, több ezer főnyi közönség előtt. 1999-ben készítette első lemezét a Budapest Music Center Records kiadónál, ahol 2001-ben szólólemeze is megjelent. Hangszere egy 1733-ban készült Antonius Stradivarius, amely évtizedekkel ezelőtt Garay György koncert-hangszere volt.

Honlap: http://www.antalzalai.com

Zs. Szabó Mária

HEGEDŰ | 2022. július 15-22.

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

Hegedűművész diplomáját Kovács Dénes növendékeként szerezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Tanulmányait neves professzorok irányításával végezte. Részt vett Végh Sándor mesterkurzusain, valamint a LaSalle Vonósnégyes németországi kamarazene kurzusán. Különböző együttesek vezetője volt, mint pl. a Budapesti Vonósok, Danubius Vonósnégyes. 1985 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és 1998 óta a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar hegedűtanára is. Szólistaként és kamaramuzsikusként fellépett Európa szinte valamennyi országában.

Korcsolán Orsolya (Ausztria)

HEGEDŰ | 2022. július 15-22.

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

Korcsolán Orsolya hegedűművész az Anna Rothschild Ensemble Wien koncertmestere, szólistaként lemezfelvételeit a közelmúltban a Deutsche Grammophon, a Világ egyik legrangosabb komolyzenei kiadója, valamint a Naxos America és a London Filharmonikus Zenekar jelentette meg. A Scene magazin szerint hegedűjátéka „szívszorítóan gyönyörű”, a Pizzicato szerint őt hallgatni „hihetetlen élmény”, a Creschendo Magazine kritikusai „érzelemmel teli” előadásmódját méltatják.

Kamarazenészkét partnerei között találjuk a Grammy-díjra jelölt David Krakauer klarinétművészt, az ugyancsak Grammy jelölt és Echo-díj nyertes Avi Avital mandolinművészt. Fellép olyan világhírű karmesterek koncertmestereként mint Zubin Mehta, Michael Tilson Thomas és Christoph Eschenbach.

12 éves korától a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Perényi Eszter és Kapás Géza növendéke Budapesten, ahol kitüntetéssel vehette át diplomáját. Tanulmányait New Yorkban folytatta, ahol a ‘Juilliard School’-on, Dorothy DeLay és Itzhak Perlman osztályában szerezte meg második mesterdiplomáját. New Yorkban a Dorothy DeLay és a Cornelius Vander Starr díjak nyertese.
A Bécsben élő művész hangversenyei és nemzetközi mesterkurzusai mellett a császárváros szívében működő "Musikschule in Wien im Palais Palffy" megálmodója és igazgatója, valamint számos európai fesztivál nagykövete és rezidens művésze. Info: saját honlap

Nagy Sándor

MÉLYHEGEDŰ | 2022. július 18-22.

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte diplomáját. A Budapesti Nemzetközi Brácsaversenyen 1975-ben különdíjat, 1979-ben 1. díjat nyert. 1974 óta tanít, 10 évig Debrecenben, majd 15 évet a budapesti Zeneakadémián. Szólistaként és különféle együttesek tagjaként számos európai városban és Japánban koncertezett. A Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagja és szólóbrácsása, a németországi Philharmonia Hungarica első szólóbrácsása volt, közreműködött a Tokyo-Budapest Ensemble hanglemezfelvételein. 2000 óta a tokiói Musashino Akadémián tanára, 2016-tól Professor Emeritus.

Tomasz Lisiecki (Lengyelország)

GORDONKA | 2022. július 15-20.

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

7 éves korában kezdett el csellózni. A bydgoszczi Rubinstein Állami Zenei Gimnáziumban végzett Agata Jarecka professzor osztályában. 1999-ben a poznani I. J. Paderewski Zeneakadémián Stanislaw Pokorski professzor osztályában Cum Laude diplomázott. A diploma megszerzését követően Varsóban folytatta tanulmányait Kazimierz Michalik professzor vezetésével. Emellett Roman Jablonski, Zara Nelsova és Viktoria Yagling kurzusain tökéletesítette tudását. 2003 és 2005 között a berlini Universität der Künste egyetemen tanult Markus Möllenbeck és Phoebe Carrai barokk cselló osztályában. Régi zenei előadásmódját a karlsruhei Bach-Händel Akademie mesterkurzusain Phoebe Carrai és Jaap Ter Linden vezetésével tökéletesítette. 2012-ben F. Chopin és X. Scharwenka kamarazenei kompozícióinak szentelt szakdolgozatával szerezte meg doktori fokozatát. 1999 óta vezeti a poznani Zeneakadémia cselló tanszakát.

Tomasz Lisiecki azon csellisták közé tartozik, akik romantikus, kortárs és régi zenét játszanak. Számos együttessel és zenekarral lépett színpadra Lengyelországban és külföldön (Németország, Franciaország, Spanyolország, Japán, Kína, Indonézia, Németország, Franciaország, Spanyolország, Japán, Kína, Indonézia) egyaránt. Szólistaként és kamarazenészként többek között a következő zenekarokkal játszott: Poznani Filharmónikusok Poznani Opera Szimfonikus Zenekara, Zielona Gora Filharmónia, Poznani Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara, Arte dei Suonatori Kamarazenekar, Capella Cracoviensis Kamarazenekar, Varsói Kamaraopera, Capella Viridimontana, stb.

Művészeti tevékenységével párhuzamosan oktatóként is széleskörű munkát végez. Tanítványai számos hazai és nemzetközi csellóverseny győztesei. Zsűritagként meghívást kapott számos hazai és nemzetközi cselló- és kamarazenei versenyre, többek között a Wilkomirski Nemzetközi Csellóversenyre, a Pro Cello Alapítvány Nemzetközi Csellóversenyére, a Gdanski Fiatal Csellisták Fórumára, a Krakkói Nemzeti Csellóversenyre. 2014 óta a Nemzeti Gyermekalapítvány tanácsadója és szakértője. Mesterkurzust tartott a luslawicei Krzysztof Penderecki Európai Központban, a zágoni Nyári Zeneakadémián, a konini W. Friemann Nemzetközi Zenei Kurzuson, Szamotulyban és Madridban megrendezésre kerülő cselló kurzusokon. Minden évben számos mesterkurzusra hívják meg tanárként Lengyelország zeneiskoláiba is. 2006-ban és 2010-ben Poznan polgármestere kiváló tanári munkáját díjjal ismerte el, 2018-ban pedig a lengyel Nemzeti Oktatási Bizottság kitüntetését ítélték oda neki az oktatáshoz és neveléshez való különleges hozzájárulásáért. A fiatal lengyel csellisták támogatására 2007-ben létrehozott Pro Cello Alapítvány elnöke.

Sanja Romic (Szerbia)

OBOA | 2022. július 18-22.

Mesterkurzusok, 2022

Seres Dóra

FUVOLA | 2022. július 12-16.

A létszám betelt, több jelentkezést nem tudunk fogadni.

Mesterkurzusok, 2022

Szatmári Zsolt

KLARINÉT | 2022. július 16-21.

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

1991-ben végzett Kovács Béla növendékeként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. 1991-ben került a Magyar Állami Operaház zenekarába, mint ösztöndíjas I. klarinétos. 1992-től 2000-ig a Budapesti Fesztiválzenekar szólamvezetője. 1993-tól a Zeneakadémia tanára. 2000-től a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szólamvezetője, majd szólistája. Országos és nemzetközi versenyek nyertese. 2002-ben „Az Év Művésze”-díj kitüntetettje.

ifj. Duffek Mihály

FAGOTT | 2022. július 17-21.

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát, majd doktori fokozatot. Posztgraduális képzés keretei között a bécsi Universität für Musik und Darstellende Kunstban folytatott tanulmányokat. Tanulmányai alatt több hazai és külföldi versenyen ért el helyezést. Elnyerte az ifj. Hara László Díjat, 2009-ben a Fesztiválzenekar Végh Sándor-versenyének egyik győztese. Rendszeresen játszik a Budapesti Fesztiválzenekarban. A Corridor fagott kvartett alapítótagja. Számos szóló és kamarakoncerten lépett fel. 2009-től a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar tanára.

Nikita Zimin

SZAXOFON | 2022. július 17-21.

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

http://nikita-zimin.com/

Puskás Levente

SZAXOFON | 2022. július 17-21.

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

Klarinét- és szaxofonművész, 1998-ban szerzett klarinétművészi diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, majd 2001-2004 között a párizsi Conservatoire-on folytatott tanulmányikat, 2006-ban a Conservatoire National de Musique et de Dance de Montreuil főiskolán szerzett szaxofontanári diplomát. Nemzetközi versenyek díjazottja szólistaként és kamaraművészként egyaránt. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar, valamint a budapesti Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola szaxofontanára, a Budapest Saxophone Quartet altszaxofonosa. A 2009/10-es tanévtől doktori tanulmányokat folytat a besztercebányai Művészeti Akadémián. Oktatói tevékenységét 2008-ban Artisjus tanári díjjal jutalmazták.

Huszárik Kata

SZÍNPADI JÁTÉK ÉNEKESEKNEK | 2022. július 14-18.

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

Huszárik Kata művészcsaládból származik. édesanyja Nagy Anna Jászai Mari-díjas, Érdemes művész színésznő, édesapja Huszárik Zoltán Kossuth-díjas filmrendező. A Színház és Filmművészeti egyetem elvégzése után 6 évet a Katona József színházban dolgozott, majd 2012-ig a Szolnoki Szigligeti Színház társulatánál, 2018-ig pedig a Maladyp Színház tagjaként volt szerződésben. Szakmájának sokszínűsége mindig is különböző területekre kalandoztatta Őt. Filmekben, tévéjátékokban vett részt, sőt a szinkronizálás, műsorvezetés, író-olvasó találkozók vezetése sem áll tőle távol. Munkáját 2003-ban Mensáros-díjjal, 2017-ben Arany Medál díjjal, 2019-ben Csömör Kincse díjjal, 2019-ben Jászai Mari-díjjal jutalmazták.

Káip Róbert

HARSONA | 2022. július 12-16.

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát. 1997 óta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának első harsonása. Kétszer nyert első díjat Balog-Zilcz Harsonaalapítvány által rendezett harsonaversenyen. Állandó kisegítője a japán Orchestra Ensemble Kanazawa zenekarnak. 2002-ben Liszt díjat kapott. 2005 óta a Corpus Harsonakvartett tagja, akikkel több lemezfelvételt is készített. 2008-tól a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar tanára.

Horváth Bence

TROMBITA | 2022. július 15-19.

A létszám betelt, több jelentkezést nem tudunk fogadni.

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető
Felsőfokú zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte. Posztgraduális képzés keretében két évig a németországi Karlsruhe-i Főiskolán folytatott tanulmányokat Prof. Reinhold Friedrich növendékeként. Doktori fokozatot 2006-ban szerzett. Tanulmányai alatt több hazai és külföldi versenyen ért el helyezést. 1999 óta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának szólótrombitása. Többször is elnyerte a Fischer Annie előadóművészi ösztöndíjat és az Artisjus díját is. 2009-ben a Fesztiválzenekar Végh Sándor-versenyének egyik győztese. 2008 óta a DE Zeneművészeti Kar docense.

Kovalcsik András

KÜRT | 2022. július 14-18.

Mesterkurzusok, 2022
Információk

Diplomáit a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, majd a Debreceni Egyetem Konzervatóriumában, doktori fokozatát 2014-ben a Besztercebányai Zeneművészeti Egyetemen szerezte. Alapító tagja az Óbudai Danubia Zenekarnak, valamint az Ewald Rézfúvós Kvintettnek. 1998-tól 2017-ig a Magyar Állami Operaház tagja, 1998-tól az Intermoduláció Kamaraegyüttes, 2005-től az UMZE tagja. 2008-tól a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar kürttanára. Jelenleg a rézfúvós-ütős tanszék vezetője, egyetemi docens. 2018 szeptemberében tanítványaival megalapította a Debreceni Kürtegyüttest. 2003-tól rendszeresen tart kurzusokat belföldön és külföldön egyaránt, valamint zsűritagja, elnöke az országos rézfúvós zenei találkozóknak, versenyeknek.

Számos díjat nyert az Ewald Rézfúvós Kvintett tagjaként: 1998. – Narbonne: I. díj, különdíj 1999. – Moers: III. díj, 1999./ 2001. – München: II. díj / I. díj, – Passau: II. díj, 2000. – Bréma: I. díj, – Dél-Korea, Jeju: I. díj, különdíj, 2001. – USA, Athens: II. díj, – München: I. díj, 2000., 2003., 2005. – Artisjus Díj, 2002. – Liszt Ferenc Díj, 2005. – Gramofon Díj, 2008. – Príma Junior díj.

Lemezek, felvételek (válogatás): 1999. – Westdeutsche Rundfunk, 2001. – “Chamber Music” (Grammy Records), 2003. – Mitteldeutsche Rundfunk, – Bayerische Rundfunk, – “Popular Music” (Allegro Thaler), 2005. – Bellon Rézfúvós Kvintettek (Hungaroton), 2006. – Ramsöe Kvartettek (Hungaroton), 2007. – Pezel & Reiche: Toronyszonáták (Hungaroton), 2008. – J. H. Schein: Chamber Music for Brass (Hungaroton), 2009. – “Popular Music 2.” (Ewald Brass).

Különböző együttesek tagjaként fellépett a világ számos országában: USA (Carnegie Hall), Franciaország (Louvre), Anglia (Wallace Collection), Ausztria (Mozart Akademie), Oroszország (Filharmónia), Skócia, Spanyolország, Benelux Államok, Svájc, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Németország, Svédország, Olaszország, Kína, Dél-Korea, Tajvan, Japán, Marokkó, stb.

Dezső Virág (Hollandia)

A mozdulat zeneisége | 2022. július 17-22.

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

Jelenleg Hollandiában élő aktív előadóművész ötvözi a modern mime, tánc, instant kompozíció és zene világát. Az amszterdami zeneakadémia tanára, a nagy múltú Moving Academy for Performing Arts - MAPA Amsterdam - művészeti vezetője. Mindemellett zeneszínházi produkciókat alkot gyermekek számára, melyek sajátos, absztrakt módon ötvözik a klasszikus zene, mozdulat és teatralitás világát. „A mozdulat zeneisége – színpadi mozgás” – előadói tréning oktatója, amely az amszterdami zeneakadémia kedvelt tantárgya. Segítségével tanítványai eredményesen fejlesztik színpadi megjelenésüket, mozgással segítve a klasszikus zene előadását. A kurzus minden egyéni mesterkurzuson résztvevő hallgató számára nyitott és szabadon látogatható. www.musicalityofmovement.com

Duffek Mihály

ZONGORA | 2022. július 15-19.

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

A Nyári Akadémia alapító igazgatója. Tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte Zempléni Kornél zongoraművész osztályában. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar korábbi dékánja, a Zongora Tanszék vezetője. A hazai és a nemzetközi hangversenyélet szereplője szólistaként, kamaraművészként, kóruskísérőként. Rendszeresen oktat külföldi hallgatókat, mesterkurzusokat tart itthon és külföldön. Hazai és nemzetközi zongoraversenyek zsűritagja. 2008-ban Csokonai díjjal, 2017-ben a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki, 2018-ban pedig elnyerte a Debrecen Díszpolgára címet.

Farkas Gábor

ZONGORA | 2022. július 20-24.

A létszám betelt, több jelentkezést nem tudunk fogadni.

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

Farkas Gábor generációjának egyik legkiemelkedőbb zongoristája, a romantikus repertoár széles körben elismert interpretátora, a világ legjelentősebb zenei fesztiváljainak és koncerttermeinek állandó meghívottja. Több rangos nemzetközi verseny győztese (Baden bei Wien, Karlstad, Budapest, Weimar). Napjainkra immár számos szólólemeze látott napvilágot a Warner Music Hungary, a Hungaroton, a Toccata Classics London, valamint a Steinway & Sons Records gondozásában. Kiváló tehetségét és eddigi pályafutását a magyar állam Liszt és Junior Prima díjjal ismerte el, valamint egyben Steinway Artist is, és az Aoyama Music Award birtokosa. Négy évig a Tokyo College of Music (Japán) professzora volt, ma a Zeneakadémia Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszékének vezetője.

Marc Strobel

ÜTŐHANGSZER | 2022. július 17-21.

A létszám betelt, több jelentkezést nem tudunk fogadni.

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető
Marc Strobel ütőhangszerművész, zeneszerző és kreatív igazgató. A 2016/2017-es évadtól a Stuttgarti Állami Zenekar, azaz a Stuttgarti Opera és a Stuttgarti Balett hivatalos zenekarának tagja. Marc klasszikus ütőhangszerművész tanulmányait a németországi Trossingeni Állami Zeneművészeti Egyetemen végezte Franz Lang professzor irányítása alatt, és mind ütőhangszereken, mind marimbán számos nemzeti és nemzetközi verseny díjazottja. Több német szimfonikus és operazenekarral állt szerződésben, úgymint az SWR Baden-Badennel és a Freiburgi Szimfonikus Zenekarral, a Saar-vidéki Állami Színház Zenekarával és a Frankfurti Opera- és Múzeumzenekarral. A Berlini Állami Operaház Staatskapelle Zenekari Akadémiájának ösztöndíjasaként olyan neves karmesterek vezényletével lépett fel, mint Daniel Barenboim és Sir Simon Rattle. Többször választották a Schleswig-Holstein Fesztiválzenekar timpanistájává és ütőhangszerművészévé, akikkel többek között a Salzburgi Fesztiválon is fellépett. Szólistaként színpadra lépett az SWR Baden-Baden és Freiburgi Szimfonikus Zenekarral François-Xavier Roth vezetésével, valamint a Hamburgi Filharmonikusok Állami Zenekarával Kent Nagano vezényletével. Az európai fellépések mellett turnézott az Egyesült Államokban, Arábiában és Afrikában is.
A Boum Ütőhangszeres Akadémia és a Német Nemzeti Akadémiai Alapítvány Zeneakadémiájának oktatójaként tehetséges fiatalokat, egyetemi hallgatókat és ambiciózus amatőröket tanít. Zeneszerzőként zenei és hangzás koncepciókat dolgoz ki a márka fenntarthatósága érdekében a design, a divat és a technológia területén. Filmkompozíciókat és balettzenét is készít az ütőhangszerek, az elektronika és a tánc szintézisére összpontosítva, szoros munkakapcsolatban állva koreográfusokkal és táncosokkal, többek között a Stuttgarti Balettel, a Gauthier Dance Company-val és a Saar-vidéki Állami Balettel. Balettzenéit többek között Németországban, Ausztriában, Cipruson, Szlovéniában és Oroszországban is játszották már színházakban.

Szabó István

ÜTŐHANGSZER | 2022. július 18-22.

A létszám betelt, több jelentkezést nem tudunk fogadni.

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

1984-2003 között a Debreceni Filharmonikus Zenekar tagja volt. 1993-tól a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán tanít. 2005-től a Rézfúvós és Ütőhangszeres Tanszék vezetője. 2007-től tanít a besztercebányai Jana Levoslava Bella Konzervatóriumban és a Zeneakadémián. Nemzetközi zsűrik tagja, növendékei országos és nemzetközi versenyek nyertesei és helyezettjei. Doktori (DLA) minősítését 2011-ben szerezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

Bátori Éva

ÉNEK | 2022. július 14-22.

A létszám betelt, több jelentkezést nem tudunk fogadni.

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

Bátori Éva – Érdemes és Kiváló művész kitüntetés birtokosa, Makón születet, diplomáját a Budapesti Zeneakadémián szerezte majd a Bécsi Staatsoper Studiójában fejezték be képzését. Innen Németországba kerülve a Fiordiligitől az Aidáig, Kölntől Párizsig jutva, majd Toscaként debütálva az USA.ban, valamint nagy sikerrel énekelt többek között a New York-i Awery Fischer Hallban is . Vagy egy tucatszor járt Japánban és Kínában. Külföldön töltött évei alatt olyan művészekkel dolgozott, mint A. Kraussal, P. Konwitsnyel, vagy C. Abbado Hazatérve pedig Marton Éva, Vidnyánszky Attilla és Kocsis Zoltán partnereként jeleskedhetett. Jelenleg R. Strauss és a kuriózum operák, mint Sostakovits Ladyje vagy Reimann Goneriljeként tartják számon.
Énekpedagógiai munkássága elismert. Számos mesterkurzust tartott itthon és külföldön. Tíz évet tanított a Budapesti Színház- és Filmművészeti egyetemen énekmesterként, négy évet a Szegedi Tudomány Egyetemen (BBMK), öt évet Bécsben docensként, 2013-től a Magyar Állami Operaház kinevezett énekmestere. Jelenleg a Debreceni Tudomány Egyetem Zeneművészeti Karának ének tanszékvezetője, a Semmelweis egyetem Hang-, beszéd-, és nyelésterápiai Tanszék óraadó tanára a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzős doktorandusza.
2015-től az YMSA keretén belül megalakult Petrovics Énekversenyt alapítója

JELENTKEZZ MOST
MESTERKURZUSOKRA ÉS A VILÁGZENEKARBA!

Korhatár: 16 éves kortól.
Jelentkezhetnek fiatal zeneművészek, zeneművészeti egyetemek, karok és intézetek hallgatói, szakközépiskolák növendékei.
Jelentkezési határidő: 2022. május 31.
Értesítés a jelentkezés elfogadásáról: 2022. június 15.

JELENTKEZÉSI LAP

A mesterkurzusokon közreműködő zongoraművészek

Boda Balázs

Hegedű

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető
Zongoraművész,- tanár diplomáját a Zeneművészeti Karon szerezte, ahol 2003- tól korrepetició és zongora kötelező tárgyak tanára. Emellett a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában is folytatott zongorakísérői tevékenységet 2004- 2009-ig. Tanulmányai alatt az Országos Főiskolai Chopin Zongoraverseny III. díját nyerte el 1999-ben. Diplomájának megszerzése után további tanulmányokat folytatott Grazban 2001-02. Szólistaként és zongorakísérőként gyakran szerepel a város és a környék hangversenypódiumain.

Böszörményi Judit

Oboa, mélyhegedű

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

Felsőfokú zenei tanulmányait Debrecenben végezte, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen zongorakísérő, korrepetitor tanár végzettséget szerzett. A Zeneművészeti Karon 1984. óta tevékenykedik elsősorban zongorakísérőként, emellett zongora kötelező tárgy tanára is. A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában 1986-89 között, majd 2002. óta korrepetitori tevékenységet folytat. Zongorakísérőként hazai és nemzetközi versenyek, fesztiválok, intenzív mesterkurzusok, rádiós zenei versenyek résztvevője. Közreműködője volt kortárs szerzők műveiből készített CD felvételen, valamint több hangversenyen a Magyar Rádióban.

Kozma Dávid

Ének

Mesterkurzusok, 2022

Mogyorósi Éva

Fuvola, kürt

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

Zongoraművész,- tanár diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte. Szóló-, és kamaramuzsikusként egyaránt rendszeresen fellép. Országos és nemzetközi versenyek zongorakísérője. Szólistaként és korrepetitorként is több díj nyertese. A Magyar Rádió Márványtermében több hangversenyen működött közre. Szakközépiskolai tanár és korrepetítor volt Debrecenben és Nyíregyházán. 2010-ben Artisjus díjat kapott.

Richter Edit

Klarinét, fagott, harsona

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

Felsőfokú zenei tanulmányait Debrecenben végezte, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen zongorakísérő, korrepetitor tanár végzettséget szerzett. Oktatói tevékenységet a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában, a Zeneművészeti Karon folytat korrepetitorként. Négy alkalommal az Országos Középiskolai Mélyrézfúvós Verseny legjobb zongorakísérői különdíját kapta. A Balmazújvárosi Nemzetközi Trombitás Tábor korrepetitora. Rendszeres résztvevője a világi, orgonistaként az egyházi zenei életnek is, jótékonysági hangversenyek közreműködője, hangszeres-, és énekművészek kísérőjeként és zenekarok kisegítő tagjaként.

Sarkady Katalin

Hegedű, gordonka

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

Felsőfokú tanulmányait Debrecenben végezte, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanult Kocsis Zoltán növendékeként. 1980-ban került a Magyar Állami Operaházhoz korrepetítorként, valamint a Zeneakadémiára az ének, cselló és rézfúvós tanszakokhoz. 1987-től zenekari művészként tevékenykedett a Kobayashi Ken-Ichiro vezette Állami Hangversenyzenekarnál. 2001 óta a Fischer Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekar munkájában is részt vesz. Zenekari művészként megannyi jelentős CD-felvételen, turnén szerepelt, számos hazai és nemzetközi rendezvényen adott koncertet szóló- és kísérőprogramban. Különböző zenei kurzusokon dolgozott Svájcban, Finnországban, Ausztriában, Németországban, 10 éven keresztül a Bayreuth-i Zenei Fesztiválon, valamint több rangos hazai és nemzetközi rézfúvós versenyen is közreműködött.

Tonhaizerné Vojevogyina Olga

Ének

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

Alap-, közép- és felsőfokú tanulmányait szülővárosában Donyeckben végezte. Emellett felsőfokú zenei tanulmányait a DE Zeneművészeti Karán folytatta, ahol Dr. Duffek Mihály tanítványaként szerzett zongoraművész, -tanár diplomát 2002-ben. Tanulmányai alatt az Országos Couperin- Debussy zongoraversenyen első helyezést ért el 1997-ben, egy évvel később a Chopin versenyen II. díjat, majd a Schumann versenyen III. díjat nyert. 1999-ben Chopin: e-moll zongoraversenyét játszotta el a Debreceni Filharmonikus Zenekarral. Oktatói tevékenységét a berettyóújfalui Zeneiskolában kezdte zongoratanárként, majd a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában korrepetitorként folytatta. Diplomájának megszerzése óta zongorakísérőként tevékenykedik.

Váradi Judit

Trombita, szaxofon

Mesterkurzusok, 2022
Ismertető

Felsőfokú tanulmányait Debrecenben végezte, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanult, 2010-ben szerzett doktori fokozatot (PhD) a Jyväskylä-i Egyetemen (Finnország). Országos és nemzetközi szakmai versenyek zongorakísérője, rendszeresen közreműködik kórusok kísérőjeként és a Debreceni Filharmonikus Zenekar hangversenyein. 2000 óta a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar művészeti menedzsere.

JELENTKEZZ MOST
MESTERKURZUSOKRA ÉS A VILÁGZENEKARBA!

Korhatár: 16 éves kortól.
Jelentkezhetnek fiatal zeneművészek, zeneművészeti egyetemek, karok és intézetek hallgatói, szakközépiskolák növendékei.
Jelentkezési határidő: 2022. május 31.
Értesítés a jelentkezés elfogadásáról: 2022. június 15.

JELENTKEZÉSI LAP